Poly hemddraagtassen op de rol… Wablief?... bestaat zoiets?

markttasjesEen vriendje heeft me gevraagd om iets nuttigs te typen over kunststof knoopzakjes. Nu moet u weten toen mij dit werd gevraagd had ik geen flauw idee waar dit over ging. Ja zeg nu zelf, een plastic tas is een plastic tas. Je komt op de Haagse markt en je koopt sinaasappels of zo en ze stoppen het in zo’n wit plastic peretasje maar dan blijkt bij nadere analyse van een webshop die dit soort plastic tasjes levert dat het feitelijk de vorm heeft van een hemd. Dus een hemddraagtasje is hoe het heet.

 

 

Bedrukte hemddraagtasjes


Toen ik zo zat te kijken blijkt dat dit soort hemddraagtasje ook verkrijgbaar is als bedrukte hemddraagtasjes en hemddraagtasjes die doorzichtig zijn en ik besefte later dat die dingen ook nog op een rol zitten. Nu kwam ik laatst op de Haagse markt en had trek in peren en de goochemerd die me de peertjes verkocht had het ineens over een peretasje. Waarop ik opmerkte: je kan fruit toch eigenlijk niet in zo’n chemisch kunststof hemddraagtasje stoppen? Ja ik wist nu hoe het heet. Dat is toch eigenlijk onfris? Waarop de bijdehand me wist te vertellen: Nee meneertje, deze peren peretasjes zijn biologische markttasjes. Ik moest er wel om lachen ‘biologisch plastic’. Het moet toch niet gekker worden. Maar nou moet alles biologisch worden, dus wie weet kunnen ze ooit plastic hemdtassen ontwikkelen die biologisch chemisch zijn vervaardigd en ook recycelbaar zijn in de natuur.Science fiction schrijvers hebben in het verleden met hun verhalen toekomstbeelden gegenereerd die decennia later ook zich dicht de werkelijkheid benaderen. Dus waarom niet en was deze koopman een verborgen visionair die aan zijn water aanvoelt dat biologische peretasjes werkelijkheid gaan worden. Het beste wat ik nu kan doen is het hergebruiken als ik de peren schil, want dat doe ik altijd. Ik hou niet van die schillen, je weet maar nooit wat er allemaal op hier kijken zit. Is het geen bestrijdingsmiddel, dan kan het aangetast zijn door de luchtverontreiniging.

Door over dit onderwerp te schrijven ben ik toch weer iets wijzer geworden over het bestaan van de peretasjes, waar ik in het verleden werkelijk nog nooit een ogenblik over had nagedacht en het naar alle waarschijnlijkheid ook op zeer korte termijn weer ga vergeten.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Poly hemddraagtassen op de rol… Wablief?... bestaat zoiets?”

Leave a Reply

Gravatar